søndag 13. november 2011

Leserne svarte: ER DET OK Å HA BARNA I GIGANTBARNEHAGER?

Overgrep
Gigantbarnehagene er et overgrep mot små barn! Som førskolelærer opplever jeg at både barn, foreldre og pedagoger ønsker trygge og oversiktlige rammer for barnehagedagen. Tør jeg spørre: Hvilken kompetanse (pedagogisk bakgrunn) har Torger Ødegaard, som gjør ham kvalifisert til å legge så sterke føringer for barns oppvekstvilkår i dagens Oslo? Og: Har han tatt seg tid til å finne ut av om Berlin-modellen er heldig for barna på lengre sikt? Er vi villige til å sette fremtiden på spill?
Mari Rise Knutsen

Trygghet
Hva er Berlin-modellens visjon? Et hvert barn under 3 år skal ha minst 299 lekekamerater! Eller: Er d så viktig å prøve å nå målet om full barnehagedekning (-nok en gang) at vi tar mer hensyn til politikernes behov for å realisere valgløfter, enn små barns behov for trygghet og forutsigbarhet!
Pedagog

Skuffet
Som småbarns- pedagog har jeg alltid forsøkt å ta utgangspunkt i barnas behov! Det kan virke som om byråd Ødegaard har glemt å stille seg spørsmålet: Hva trenger små barn? ... Skuffet over Oslo kommunes prioriteringer for sine yngste borgere!
Pedagogisk leder i "utvidningstruet" barnehage

Advarer
Som tillitsvalgt i Utdanningsforbundet er jeg godt kjent med førskolelærer- mangelen i Oslo; Bare i dag står 300 førskolelærer- stillinger uten kvalifisert personale! Hva da med kvaliteten på tilbudet til barna? -Alt henger sammen: For å øke rekrutteringen av gode barnehage- pedagoger må både lønn og arbeidsmiljø prioriteres. De fleste førskolelærere ønsker å arbeide i mindre enheter -hvor både barn og voksne kjenner hverandre. Jeg vil herved advare Torger Ødegaard mot "Flukten fra hønsegården", eller gigant- barnehagen -som den også kalles...
Frustrert pedagog, Oslo kommune

Veldig fornøyde
Her er det som vanlig mange som uttaler seg om noe de ikke har greie på. Vi var også skeptiske, men er nå veldig fornøyde med Sophies Hage. Egentlig er det ikke én gigantbarnehage, men mange barnehager lokalisert på samme sted. Hver barnehage er adskilt slik at barna bare møter de som er i sin egen barnehage. Inne- og utearealene er store og flotte. Prøv å ikke tenk negativt om alt som er nytt
Pappa

Hver sin inngang
Før man skriver en artikkel, eller kommenterer bør man sette seg inn i hva det faktisk er. Det er ikke 300 barn samlet, det er flere barnehager lokalisert på samme sted. Alle barnehagene har hver sin inngang og hvert sitt adskilte uteareale. Man trenger ikke ta hensyn til andres utetider, for man er ikke samlet. Man legger knapt merke til de andre barnehagene. Barna som går der har en helt normal barnehagehverdag, men i tillegg kan de benytte seg av storkjøkken, gymsal, skog, frukthage m.m.
meme

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar