onsdag 9. november 2011

  • Prosjektleder Petter Hesselroth (fra venstre) og formann Anders Henriksen i Skanska viser frem den nye Persbråten skole for assisterende rektor Astrid Slørdahl Hjort og rektor Emil Hasle.

    FOTO: Ramsdal Roald

Skoler for 1,3 milliarder

I år blir to nye Oslo-skoler ferdige. På Persbråten kan rektor Emil Hasle flytte inn i en flunkende ny skolebygning i mai.

Undervisningsbygg skal bruke 1,3 milliarder kroner på å pusse opp gamle skoler og på nye skolebygg i 2007. I tillegg kommer budsjettene for Høybråten skole og Persbråten videregående skole, som begge eies av SG Finans.- Vi er veldig fornøyd, vi har fått rundt en milliard til investeringer i Osloskolen årlig siden 1997, og etter 2002 har vi fått over en milliard, forteller informasjonssjef Marit Thorsen i Undervisningsbygg.En av dem som nyter godt av pengene, er Persbråten videregående skole. Til høsten kan elevene endelig flytte over fra de provisoriske lokalene i forsvarets gamle overkommando og til en splitter ny bygning noen steinkast unna. Skolen får blant annet klatrevegg, trådløst bredbånd og kunstgressbane. Rektor Emil Hasle merker allerede at de unge i området har store forventninger til den nye bygningen. - Vi ser veldig frem til å flytte inn her. Det blir bra med lyse og trivelige arbeidsforhold, sier Hasle.Han ser oppover de enorme vinduene i den nye kantinen, der det er over to etasjer opp til taket. Bygningen er tilpasset moderne undervisningsformer og har ikke vanlige klasserom. Istedenfor er det store auditorier, små grupperom og mange andre typer rom av ulik størrelse. I tillegg til Persbråten, som får nytt skolebygg, og Søndre Nordstrand, som blir en flunkende ny videregående skole, pågår det også utbedringer og mindre nybygg på ni skoler. Av budsjettet er 500 millioner satt av til akuttiltak og rehabiliteringsprosjekter. Her er imidlertid ikke fordelingen klar. Mesteparten av disse midlene går til å pusse opp fasader og tak, samt å skaffe nye dører og vinduer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar