søndag 13. november 2011

Slik vil Rezaee løse Oslos utfordringer

Hvordan kan vi best minske karaktergapet mellom elever på skoler øst og vest i byen?

– Hovedårsaken til forskjellene i resultater mellom øst og vest er sosial bakgrunn. Vi vil at skolen skal kompensere for sosial bakgrunn, og det kan vi best gjøre med høyere lærertetthet, slik at lærerne får tid til å se hver enkelt elev.

– Vi vil også innføre prøveprosjekter med leksefri skole, slik at skolearbeidet gjøres på skolen, og ikke hjemme, og vi vil gi lærerne mer tid til undervisning. Ved å fjerne dagens teste- og skjemavelde kan lærerne bruke tiden og kunnskapen sin til å undervise, i dag går alt for mye tid med til testing og rangering.


Er skoler med høy minoritetsandel et problem, og hvordan kan det i så fall best løses?

– Det er ikke i utgangspunktet et problem. Barn er ikke problemer, barn er ressurser. Det er veldig dumt at ingen barn i Oslo lenger får morsmålsopplæring. Oslo er aller verst på dette, og all forskning viser at det å kunne sitt eget morsmål godt er en forutsetning for å kunne beherske andre språk.

– Den delte byen er imidlertid et stort problem, mest av alt er jeg fristet til å si, for de stakkars barna på vestkanten som bor i en flerkulturell by uten å kunne ta del i den. Derfor vil vi ha mer sammensatt boligmasse i hele byen. Vi er mot fritt skolevalg som gjør at vi får A og B-skoler, og i enkelte tilfeller tror vi at det kan være hensiktsmessig å justere skolegrensene noe for å få en mer sammensatt elevmasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar