søndag 13. november 2011


Nasjonale prøver

Her
kan du se kartet over Oslo-skolenes prestasjoner i de nasjonale prøvene og standpunktkarakter. Aften og Aftenposten.no har samlet inn testresultater og statistikk fra alle skolene. Kartet viser en by med et svært tydelig skille: I Oslo vest gjør elevene det gjennomgående bedre enn elevene i Oslo øst.

Må mobilisere foreldrene



– Prøvene måler bare en bitte liten del av kunnskapsnivået til elevene. Resultatene er med på å stigmatisere hele skoler, sier hun, og viser til at forhold som antall faglærere, undervisningsmetoder, lærertetthet med mer ikke kommer frem. Da blir det lett å forklare resultatene med minoritetsbakgrunn og sosial sammensetning, mener FUG-lederen.

– Foreldre må mobilisere slik at barn blir stimulert til å lære både norsk og morsmålet sitt godt. De må gi lesing verdi, og trekkes inn slik at de føler at dette angår dem, sier Brenna. Da må skolene være villig til å veilede og støtte foreldrene i tillegg til det pedagogiske opplegget.

– Spørsmålet er om man er villig til å gå den ekstra milen for å få til et samarbeid mellom foreldre og skole. Når dette ikke skjer, er det naturlig at mange flytter barna til andre skoler, sier hun, og oppfordrer politikerne til å tenke helhetlig skolepolitikk i stedet for partipolitikk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar